Nintendo Switch Wii U Wii 3DS Nintendo Klubi Nintendo Suomen Foorumi
Zeldalandia - The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild

------------------

Oikea

Muita kotisivujani

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kuuma peruna

Aikasemmat kyselyt

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pieni Chat live-
keskustelua varten

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Youtube kanavani

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

The Legend Of Zelda:
Breath Of The Wild

Pelin tiedot
Alusta: Nintendo Wii U ja Switch
Julkasisuvuosi: 3 maaliskuu 2017
Lajityyppi: Toimintaseikkailu, Toimintaroolipeli
Pelimuoto: Yksinpeli
Ikäraja:
Valmistaja: Nintendo

Kuvaus pelistä
The Legend of Zelda: Breath of the Wild on Nintendon kehityksessä oleva toimintaseikkailupeli, joka tullaan julkaisemaan Wii U:lle ja NX:lle. Se on The Legend of Zelda -pelisarjan 19. osa ja ensimmäinen peli, joka on kehitetty alusta alkaen teräväpiirtografiikkaa hyödyntäväksi. Pelissä on avoin pelimaailma.

Peli julkistettiin ensi kerran vuonna 2013, ja se piti alun perin julkaista vuonna 2015.

Pelaaminen
Breath of the Wildin pelaaminen eroaa pelisarjan aiemmista osista huomattavasti, sillä peli sijoittuu avoimeen pelimaailmaan, joka on arviolta kaksitoista kertaa Twilight Princessin pelimaailmaa suurempi. Alkuperäisen The Legend of Zeldan (1986) hengessä pelaajalle ei anneta aluksi juurikaan ohjeita vaan hän voi aloittaa vapaasti pelimaailman tutkimisen omassa tahdissaan. Esimerkiksi luolastoja voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä.

Pelaaja ohjaa Linkiä, joka voi hyppiä ja kiipeillä. Ympäristöstä voi löytää erilaisia lyömä- ja jousiaseita, kilpiä ja vaatetusta. Poimituista raaka-aineista voi laittaa ruokaa, joka palauttaa Linkin voimia.

Twilight Princess HD:n yhteydessä julkaistu Wolf Link -Amiibo on yhteensopiva Breath of the Wildin kanssa. Amiibon aktivointi lisää peliin Linkin kumppaniksi susi-Linkin, joka hyökkäilee vihollisten kimppuun ja metsästää Linkin kanssa.

Kehitys
Pelin tuottaja Eiji Aonuma on todennut halunneensa pohtia Zelda-pelien totunnaisia ominaisuuksia uudelleen, ja tehdä pelin, jossa niitä rikottaisiin. Kun esimerkiksi pelisarjan edellinen konsoliosa Skyward Sword oli suoraviivainen ja pelaaja seurasi tiettyä polkua, Breath of the Wildin loppuvastuksen voi halutessaan päihittää heti pelin alussa ja luolastoja suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Peli on myös sarjan ensimmäinen osa, joka sisältää ääninäyttelyä. Link pysyy kuitenkin edelleen hiljaisena päähahmona. Aonuman mukaan pelaajan on vaikea samaistua hahmoon, mikäli hahmo sanoo jotakin, josta pelaaja on eri mieltä.

Peli oli tarkoitus saada valmiiksi vuonna 2016, mutta kehitys viivästyi, sillä kehittäjillä oli ongelmia fysiikkamoottorin kanssa. Kehityksen aikana pelistä päätettiin tehdä versio myös Nintendon seuraavalle konsolille, NX:lle. Eiji Aonuman mukaan molemmissa versioissa on sama sisältö. Peli ei vaadi WIi U:n näytöllistä peliohjainta toimiakseen.

Vastaanotto
Vuoden 2016 E3-messuilla pelin demo sai myönteisen vastaanoton, ja muun muassa IGN valitsi sen messujen parhaaksi peliksi. Brandwatchin mukaan Breath of the Wild oli messujen puhutuin peli sosiaalisessa mediassa.

Uutisia pelistä

 

 

 

Zeldalandia

Sivut päivitetty 16.8.2023

Kävijälaskuri Counters with Stats

© copyrigh 2012-2023 Kaitsu