Nintendo Switch Wii U Wii 3DS Nintendo Klubi Nintendo Suomen Foorumi
Zeldalandia - The Legend Of Zelda

------------------

Oikea

Muita kotisivujani

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kuuma peruna

Aikasemmat kyselyt

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pieni Chat live-
keskustelua varten

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Youtube kanavani

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

The Legend Of Zelda:
Link’s Awakening

No title

 

Pelin tiedot
System: Nintendo Game Boy
Julkasisupäivä JPN: 6.6.1993
Julkasisupäivä USA: ?.8.1993
Lajityyppi: Toimintaseikkailu
Pelimuoto: Yksinpeli
Ikäraja: ?
Valmistaja: Nintendo

Kuvaus pelistä
The Legend of Zelda: Link’s Awakening (Zelda no densetsu: Yume o miru shima) on Shigeru Miyamoton suunnittelema, vuonna 1993 Game Boylle julkaistu peli. Pelistä julkaistiin paranneltu DX-versio vuonna 1998. Alkuperäisen version 3,83 miljoonaa myytyä ja DX-version 2,22 miljoonaa myytyä kappaletta tekevät yhteenlaskettuna pelistä myydyimmän Game Boy -alustoille tehdyn The Legend of Zelda -pelisarjan pelin.

 

Tarina
Link’s Awakening on neljäs Zelda-sarjassa julkaistu peli, ja sen tapahtuvat sijoittuvat The Legend of Zelda: A Link to the Pastin jälkeen. Sama Link, joka seikkailee A Link to the Pastissa, haaksirikkoutuu Koholintin saarelle. Marin-niminen tyttö, joka muistuttaa sekä käytökseltään että olemukseltaan suuresti prinsessa Zeldaa, pelastaa haaksirikkoutuneen sankarin. Palatakseen Hyruleen Linkin on herätettävä Tuulikala soittamalla kahdeksaa maagista soitinta, jotka sijaitsevat eri puolella saarta.

Link’s Awakening on ensimmäinen Zelda-sarjan peli, joka ei sisällä Triforcen etsintää, ja jossa Zelda ja Ganon eivät esiinny.

 

Ominaisuudet
Vuoden 1993 julkaisu Game Boylle oli alustasta johtuen mustavalkoinen. DX-versiossa peli on väritetty, ja siihen on tehty joitakin muutoksia. Uuden Game Boy Colorin ominaisuuksia esitellen DX-versio sisältää ylimääräisen luolaston, Color Dungeonin eli Väriluolaston, jossa pelaajan on selvitettävä useita, väreihin liittyviä ongelmia. DX-versiossa on valokuvaamo, jonka omistaja käy aika ajoin ottamassa Linkistä kuvia seikkailun edetessä. Valokuvat voi tulostaa Game Boy Printerillä.

DX-versio korjaa alkuperäisessä pelissä esiintyneen ohjelmointivirheen, jossa pelaaja saattoi liikkua alueilla, joihin hän ei olisi pelin normaalin kulun mukaan voinut kulkea. Vanhaa, vuoden 1993 ohjelmakoodia käyttävät osin myös vuonna 2001 Nintendon ja Capcomin julkaisemat Game Boy Colorin pelit The Legend of Zelda: Oracle of Ages ja The Legend of Zelda: Oracle of Seasons. Oraclet käyttävät suureksi osaksi myös Koji Kondon Link’s Awakeningille säveltämää musiikkia.

 

Perintö muille Zelda-peleille
Link’s Awakening on monien muiden Zelda-pelien tapaan kuvattu yläviistosta ruudun rullatessa neljään suuntaan pelaajan liikkeiden mukaan. Peli on ensimmäinen ylhäältä kuvattu Zelda-peli, jossa Link voi hypätä. Muita Link’s Awakeningissä esiteltyjä, myöhempiin peleihin jääneitä uutuuksia ovat vaihtokauppaketjut, kalastus ja liitäminen ilman halki kukon avulla.

Tarinan kannalta keskeiset Marin ja tämän isä Tarin esiintyvät uudelleen The Legend of Zelda: Ocarina of Timessä ja The Legend of Zelda: The Minish Capissä nimillä Malon ja Talon. Link’s Awakeningissä Tarin muistuttaa suuresti Mariota, Nintendon toista kuuluisaa hahmoa.

 

 

Zeldalandia

Sivut päivitetty 16.8.2023

Kävijälaskuri Counters with Stats

© copyrigh 2012-2023 Kaitsu