Nintendo Switch Wii U Wii 3DS Nintendo Klubi Nintendo Suomen Foorumi
Zeldalandia - The Legend Of Zelda

------------------

Oikea

Muita kotisivujani

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kuuma peruna

Aikasemmat kyselyt

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pieni Chat live-
keskustelua varten

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Youtube kanavani

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

The Legend Of Zelda:
Majora’s Mask

Pelin tiedot
System: Nintendo N64
Julkasisupäivä JPN: 27.4.2000
Julkasisuvpäivä USA: 24.102000
Julkasisupäivä EU: 17.11.2000
Lajityyppi: Toimintaseikkailu
Pelimuoto: Yksinpeli
Ikäraja:
Valmistaja: Nintendo

Kuvaus pelistä
 
The Legend of Zelda: Majora’s Mask on Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjan kuudes osa, joka julkaistiin alun perin Nintendo 64:lle vuonna 2000. Peli on julkaistu myös GameCubelle The Legend of Zelda: Collector’s Edition -kokoelmalla ja Wiin Virtual Console -palvelussa. Majora’s Mask on myynyt maailmanlaajuisesti 3,36 miljoonaa kappaletta.

Sarjan päähenkilö Link seikkailee pelissä Terminan maassa, toisin kuin Hyrulessa, johon useimmat sarjan pelit sijoittuvat. Mysteerinen Kadonneen metsän lapsi, Skull Kid, on saanut teoillaan kuun poistumaan radaltaan ja iskeytymään kohti Terminaa. Pelaajalla on kolme päivää aikaa saada asiat järjestykseen. Hänen on suoriuduttava erilaisista haasteista matkustamalla toistuvasti ajassa taaksepäin, jolloin hän palaa aina pelin ensimmäiseen päivään. Majora’s Maskia pidetään tunnetusti synkimpänä sarjan pelinä, laajalti siitä syystä, että pelissä on teemana lähestyvä maailmanloppu.

Pelaaminen on keskitetty toistuvasti pelattavan kolmen päivän ympärille ja erilaisten naamareiden käyttämiselle. Pelin läpäiseminen ja pelissä edistyminen vaativat monenlaisten naamareiden käyttöä. Erilaiset laulut kontrolloivat ajan virtaamista ja avaavat reittejä neljän temppelin luo, jotka Linkin on läpäistävä. Toisin kuin Ocarina of Time, Majora’s Mask vaatii Nintendo 64:llä pelattaessa käytettävän Expansion Pak -muistinlaajennusta, joka mahdollistaa sekä suuremman määrän hahmoja ruudulla että paremmat grafiikat. Majora’s Mask on yleisesti saanut hyvän vastaanoton kriitikoilta, jotka siteerasivat graafiset parannukset kuin myös pelin syvemmän tarinan.

Pelaaminen
Majora’s Mask käyttää edeltäjänsä Ocarina of Timen 3D-grafiikalla toimivaa pelimoottoria. Link on säilyttänyt suurimman osan perustoiminnoistaan, jotka ovat käveleminen, juokseminen, kuperkeikkojen tekeminen ja rajoitettu hyppiminen. Peli on sarjan toinen peli, joka sijoittuu viralliselle sarjalle tunnusomaisen maailman, Hyrulen ulkopuolelle. Pelissä Link seikkailee maassa nimeltä Termina. Skull Kid on saanut aikaan monia ongelmia, kuten kuun irtoamisen radaltaan iskeytymään kohti Terminaa, ja pelaajalla on kolme päivää aikaa estää katastrofi. Pelaajan täytyy soittaa toistuvasti Ocarina of Timella (Ajan okariina) laulu nimeltään Song of Time (Ajan laulu), jolloin pelaaja siirtyy pelin ensimmäiseen päivään ja kaikki alkaa alusta. Vain Linkin keräämät naamarit ja tärkeimmät esineet säilyvät.

Kuten sarjan edellisisssäkin osissa, Link käyttää erilaisia aseita ja esineitä taistellakseen vihollisia vastaan ja selvittääkseen arvoituksia. Miekka on hänen useiten käyttämänsä ase. Link osaa muutaman erilaisen miekkailutekniikan ja oppii pelin edetessä muutaman lisää. Kilpeä käytetään puolustautumiseen. Jousta ja nuolia käytetään tyypillisesti pitkän välimatkan päässä oleviin vihollisiin ja kytkinten aktivoimiseen, vaikka toki ne auttavat lähitaistelussakin. Link voi tainnuttaa viholliset hetkeksi ajaksi käyttämällä dekupähkinöitä ja sen jälkeen tuhota ne käyttämällä jotain toista asetta. Pommeilla voi tuhota vihollisia sekä muita esteitä, kun taas hookshotilla (eräänlainen tarttumakoukku) voi tarttua vihollisiin ja sinkoutua niiden luo tai toisin päin, jolloin viholliset usein tainnuttuvat.

Majora’s Maskin pelaamista ja pelaamisen eri mahdollisuuksia on laajennettu huomattavasti Ocarina of Timeen verrattuna. Peli on kuitenkin myös säilyttänyt tietyt peruspiirteet kuten arvoitusten selvittämisen erilaisilla esineillä. Majora’s Maskissa on uusia musiikkeja ja se sisältää uusien naamareiden lisäksi hahmonmuutoksia ja rajoitetun kolmen päivän kierroksen lisäten samalla vaikeusastetta ja monia sivutehtäviä peliin.

Naamiot
Naamioita on yhteensä 24 kappaletta. Varsinaisia naamioita on 23, mutta pelissä on myös yksi salainen naamio, "Fierce Deity’s Mask", jonka saa kun kerättynä on muut 23 naamiota. Kyseinen naamio muuttaa Linkin voimaakkammaksi kuin mikään toisista naamioista. Sitä voi kuitenkin käyttää vain temppeleiden päävastusten huoneissa. Tämä maski tekee esim. viimeisestä pomo taistelusta huomattavasti helpomman.

 

 

Zeldalandia

Sivut päivitetty 16.8.2023

Kävijälaskuri Counters with Stats

© copyrigh 2012-2023 Kaitsu