Nintendo Switch Wii U Wii 3DS Nintendo Klubi Nintendo Suomen Foorumi
Zeldalandia - The Legend Of Zelda

------------------

Oikea

 

 

 

 

 

Kuuma peruna

Aikasemmat kyselyt

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pieni Chat

Pieni Chat live-
keskustelua varten

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

The Legend Of Zelda:
Oracle Of Ages

Pelin tiedot
System: Nintendo Game Boy Color
Julkasisupäivä JPN: 27.2.2001
Julkasisupäivä USA: 14.5.2001
Julkasisupäivä EU: 5.10.2001
Lajityyppi: Toimintaseikkailu
Pelimuoto: Yksinpeli
Ikäraja:
Valmistaja: Nintendo

Kuvaus pelistä
 The Legend of Zelda: Oracle of Ages on Nintendon julkaisema videopeli Game Boy Colorille. Pelin kehitti Capcomille työskentelevä Flagship ja tuotti Shigeru Miyamoto. Oracle of Ages julkaistiin yhdessä The Legend of Zelda: Oracle of Seasons -pelin kanssa. Pelit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, mutta niiden pelaaminen rinnakkain avaa lukittuja ominaisuuksia ja syventää tarinaa.

Pelaaminen
Oracle of Ages on yläviistosta kuvattu toimintaseikkailupeli, jossa Link seikkailee Labyrinnan maassa taistellen hirviöitä vastaan ja selvittäen monia tehtäviä. Pelin maailma on tutkittava kahteen eri kertaan, nykyhetkessä ja menneisyydessä. Link voi käyttää useita muista peleistä tuttuja esineitä, joista kerrallaan voi olla kaksi käytössä. Miekan voi halutessaan jättää valitsematta.

Peli ei sijoitu muista Zeldoista tuttuun Hyrulen kuningaskuntaan, vaan kaukana sijaitsevaan Labyrinnaan. Labyrinnasta löytyy Lynnan kaupunki (menneisyydessä Lynnan kylä), Symmetryn kylä ja Zoran kylä; hautausmaa; Deku-metsä ja muita metsiä; Myrskyjen meri, Zoran meri ja Meri, jolta ei ole paluuta; kahdeksan luolastoa sekä Musta torni, jossa Veranin hallitsema Kuningatar Ambi pitää valtaa. Zoran kylässä elää Zora-rotuun kuuluvia, ystävällisiä olentoja. Ocarina of Timestä tutut Zorien kuningas ja Jabu-Jabu ovat paikalla. Deku-metsässä elää Suuri Maku-puu, joka muistuttaa suuresti Ocarina of Timen Suurta Deku-puuta.

Aikaharppu on tärkeä esine pelin voittamiseksi, sillä sen avulla Link voi siirtyä nykyhetkestä menneisyyteen ja takaisin. Miekka, voimahanskat, bumerangi, kilpi ja räpylät ovat tuttuja esineitä muista Zelda-peleistä. Puisen miekan voi vaihtaa Aatelismiekaksi ja miekan voimaa voi parantaa sormuksilla. Link voi kantaa pommien lisäksi mukanaan erilaisia siemeniä, joilla on vaihtelevia ominaisuuksia tulen sytyttämisestä kaukosiirtymiseen. Pelissä on monista Zelda-peleistä tuttu vaihtokauppaketju. Kolmentoista esineen toimittamisesta oikeille omistajilleen Link saa palkinnoksi voimakkaamman miekan.

Oracle of Ages sisältää joukon enemmän ja vähemmän sattumanvaraisia sormuksia, joita voi löytää monista paikoista ympäri Labrynnaa. Sormuksilla on ominaisuuksia, jotka vaikuttavat Linkin taitoihin esimerkiksi parantamalla hyökkäysvoimaa tai antamalla lisää kestävyyttä. Ennen käyttöä Linkin pitää käydä tunnistuttamassa sormukset Lynnan kaupungin sormussepällä. Pelaamalla Oracle of Seasonsista saaduilla salasanoilla sormuksia voi löytää enemmän ja niitä voi myös siirtää pelien välillä.

Tarina
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina alkaa Triforcen temppelistä, jossa Link kuulee Triforcen kutsuvan häntä. Link lähestyy pyhäinjäännöstä ja hänen ympärilleen ilmestyy outo pyörre. Pyörre vie Linkin tuntemattomaan maahan, metsän keskelle. Samoillessaan hetken ympäristöään Link kuulee avunhuutoja ja löytää naisen, joka on kolmen octorokin ahdistelemana. Linkin rynnätessä paikalle hirviöt pakenevat ja nainen esittäytyy Impaksi, Prinsessa Zeldan palvelijaksi. Impa etsii Nayru-nimistä laulajatarta ja pyytää Linkiä auttamaan etsinnässä.

Impan ja Linkin tie vie kohti kiveä, joka sulkee tien syvemmälle metsään. Kivessä on Triforcen symboli ja Impa kertoo sen toimivan sinettinä, jonka vain Triforcen merkkiä kädessään kantava sankari voi murtaa. Link pystyy työntämään kiven pois tieltä ja matka jatkuu. Etsijät löytävät pian Nayrun, joka laulaa metsän eläimille. Samassa Impa lyyhistyy maahan ja Veran, Varjojen velhotar astuu hänestä ulos. Veran kiittää Linkiä Triforcen sinetin murtamisesta ja kertoo myös etsineensä Nayrua, sillä Nayru on laulajanuransa ohella Ajan oraakkeli.

Veran katoaa näkyvistä ja ottaa Nayrun ruumiin haltuunsa. Veranin ääni kertoo, miten hän pystyy nyt liikkumaan ajassa mielensä mukaan. Hän aikoo aloittaa varjojen aikakauden Labyrinnan maassa. Veranin hallitsema Nayru katoaa maagiseen porttiin. Impa havahtuu ja pyytää Linkiä kiiruhtamaan Suuren Maku-puun luokse. Matkalla Link huomaa, miten ihmiset alkavat haihtua ilmaan tai muuttua kiveksi. Maku-puulta Link saa tehtävän etsiä kahdeksan ajan olemusta, jotka sijaitsevat kahdeksassa luolastossa. Suoriutuakseen tehtävästä Linkin on matkustettava ajassa ja tavattava Nayrun liittolaisia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Yhteydet Oracle of Seasons -peliin
Voittamalla Oracle of Ages pelaajalle annetaan salasana, jonka voi syöttää Oracle of Seasonsiin ja päinvastoin. Salasana avaa lukittuja ominaisuuksia, kuten antaa ei-pelaajahahmoille tietoja Linkin vaiheista toisessa pelissä, siirtää osan hankituista esineistä toiseen peliin ja muuttaa luolastoja. Pelatessaan salasanalla Linkin tietoon tulee uusia salasanoja, jotka voi palauttaa toiseen peliin saaden palkinnoksi uusia esineitä. Peleistä löytyy näin myös uusia seikkailuja, joissa esiintyvät Prinsessa Zelda ja Ganon.

Vastaanotto
Peli on saanut hyviä arvosteluja monissa arvostetuissa medioissa. Gamespot arvioi pelin mainioksi ja yhdessä Oracle of Seasonsin kanssa täydelliseksi peliksi.

 

 

Zeldalandia

Sivut päivitetty 28.9.2019

Kävijälaskuri Counters with Stats

© copyrigh 2012-2019 Kaitsu