Nintendo Switch Wii U Wii 3DS Nintendo Klubi Nintendo Suomen Foorumi
Zeldalandia - The Legend Of Zelda

------------------

Oikea

Muita kotisivujani

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kuuma peruna

Aikasemmat kyselyt

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pieni Chat live-
keskustelua varten

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Youtube kanavani

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

The Legend Of Zelda:
Phantom Hourglass

Pelin tiedot
System: Nintendo DS
Julkasisupäivä JPN: 23.6.2007
Julkasisupäivä USA: 1.10.2007
Julkasisupäivä EU: 19.10.2007
Lajityyppi: Toimintaseikkailu
Pelimuoto: Yksinpeli, moninpeli ja verkkopeli(Wi-Fi)
Ikäraja:
Valmistaja: Nintendo

Kuvaus pelistä
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (Zeruda no Densetsu: mugen no sunadokei) on Nintendon The Legend of Zelda -pelisarjan peli Nintendo DS:lle. Peli paljastettiin ensi kerran Nintendon johtaja Satoru Iwatan puheen aikana vuoden 2006 Game Developers Conference -messuilla, jotka järjestettiin San Joséssa, Kaliforniassa. Phantom Hourglass on yläviistosta kuvattu 3D-peli. Grafiikka on toteutettu cel-shading-tekniikalla, mikä tuli tutuksi jo pelissä The Legend of Zelda: The Wind Waker. Phantom Hourglassin julkaisun oli alun perin tarkoitus ajoittua The Legend of Zelda: Twilight Princessin julkaisun läheisyyteen, mutta se sai osakseen viivytystä, joten julkaisu tapahtui Japanissa vasta 23. kesäkuuta. Amerikassa peli julkaistiin 1. lokakuuta ja Euroopassa 19. lokakuuta.

Pelaaminen
Peli hyödyntää Nintendo DS:n molempia ruutuja, alempi näyttö on pääasiassa pelaamista varten ja ylempi karttoja varten. Alaruudulla voi osoitinkynää käyttämällä ohjata muun muassa bumerangin heittorataa, ratkaista pulmia, tehdä merkintöjä karttaan, vihollisia koskettamalla Link huitasee miekalla kohti vihollista, ja Linkin liikutus tapahtuu kosketusnäytöllä keijua ohjaamalla. Wind Wakeristä tuttu purjehtiminen on tässäkin pelissä mukana. Purjehdus tapahtuu höyrylaivalla, ja reitti määritetään osoitinkynällä.

Pelissä kerätään The Wind Wakeristä tuttuun tapaan merikarttoja, joiden avulla Link pääsee uusille saarille. Kartat löytyvät suuresta maanalaisesta temppelistä, jota Linkin on tutkittava edetäkseen pelissä. Vain ocean`s kings temppelissä on kirous, joka estää Linkin etenemisen. Tässä vaiheessa kuvaan astuu pelin nimikkoesine The Phantom Hourglass (Aaveiden tiimalasi). Tiimalasiin kerätään kultaista hiekkaa, nimeltä The Sand of Hours (Ajan hiekka). Niin kauan kuin lasissa on hiekkaa jäljellä on Link turvassa. Hiekan valuttua loppuun, temppelin kirous imee Linkin voimat ja Link kuolee. Hiekkaa saa kerättyä lisää päihittämällä pomovihollisia eri saarilla. Tiimalasin avulla kirottu ocean`s kings temppeli voidaan lopulta puhdistaa kirouksesta.

Peli sisältää myös Zelda -sarjojen ensimmäisen verkkopelitilan Nintendo DS:än Wi-Fi connectionin ansiosta Mukana myös moninpeli DS:än langattomalla lähiverkolla.

Tarina
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Phantom Hourglass jatkuu siitä, minne Wind Waker jäi. Pelin tapahtumat alkavat pari kuukautta Wind Wakerin lopun jälkeen, kun Link, Tetra ja hänen merirosvonsa ovat matkalla etsimässä uutta kotimaata. Sankan sumun keskellä he näkevät aavelaivan, ja Tetra menee tutkimaan sitä. Hänen joutuessaan pulaan Link yrittää pelastaa hänet, mutta putoaa mereen ja menettää tajuntansa. Ajauduttuaan mystisen saaren rannalle hän herää keijun ääneen. Keijun avulla hän lähtee etsimään Tetraa ja tietä takaisin merille, mitkä hän kerran tunsi...

Linkin on etsittävä aavelaiva ja sen lisäksi Ocean Kingin kolme keiju-apuria. Matkallaan hän tapaa kerskailevan kapteeni Linebeckin, jonka höyrylaivalla on mahdollista liikkua saarten välillä. Siitä onkin paljon apua keijujen etsimisessä, ja kun ne kaikki lopulta ovat koolla, saadaan selville Bellumista, pelin päävihollisesta. Ciela ja Linebeck inhoavat toisiaan alusta lähtien.

Legendan mukaan vain mystisellä Phantom Sword-miekalla on mahdollista surmata Ocean Kingin taikavoimia pidättelevä Bellum. Link saa pian uuden tehtävän, nimittäin Phantom Sword-miekan hankkimisen. Hän tapaa sepän,(Zaus) joka osaa valmistaa sellaisen, mutta häneltä puuttuvat siihen tarvittavat materiaalit. Linkin on etsittävä kolme puhdasta metallia (Pure metals) Azurine, Aquanine ja Crimsone joista Zaus voi takoa miekan.

Metallit saatuaan Link palaa takaisin, ja seppä valmistaa legendaarisen miekan. Siitä puuttuu kuitenkin kahva, joka hänen on haettava Ocean Kingiltä. Sen jälkeen hän lähtee Ocean Kingin temppeliin viimeisen kerran, aikeissaan surmata Bellum.

Verinen taistelu alkaa temppelin pohjakerroksissa, ja muuttuu myöhemmin vauhdikkaaksi meritaisteluksi. Lopullinen taistelu käydään aavelaivan kannella kapteeni Linebeckin selkään sulautunutta Bellumia vastaan. Taistelun päätteeksi Link tappaa viimein Bellumin, ja Ocean Kingin oikea muoto, valas, nousee merestä, ja kertoo, että Linkin ja Tetran on aika palata omaan maailmaansa.

Pian he heräävät aavelaivan kannella, ja tapaavat taas muut merirosvot. Ilmenee, että koko peli onkin ollut luultavasti vain unta, mutta lopussa Link näkee kapteeni Linebeckin laivan katoavan kaukaisuuteen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

 

 

Zeldalandia

Sivut päivitetty 16.8.2023

Kävijälaskuri Counters with Stats

© copyrigh 2012-2023 Kaitsu