Nintendo Switch Wii U Wii 3DS Nintendo Klubi Nintendo Suomen Foorumi


 

The Legend Of Zelda
The Legend
Of Zelda


Adventure
Of Links


A Link To
The Past


Ocarina Of
Time (3D)


Majora's
Mask (3D)


The Wind
Waker (HD)


Four Swords
Adventures


Twilight
Princess (HD)


Skyward
Sword (HD)


Breath Of
The Wild


Tears Of
The Kingdom


Echoes
of Wisdom


Link's
Awakening (DX)


Oracle Of
Seasons


Oracle Of
Ages



Minish Cup


Phantom
Hourglass


Spirit
Tracks


A Link
Between Worlds


Tri Force
Heroes


Muuta
tietoa

Zeldalandia - The Legend Of Zelda













------------------

Oikea

Muita kotisivujani

LaserKuju verkkokauppa

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Kuuma peruna

Aikasemmat kyselyt

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pieni Chat live-
keskustelua varten

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Youtube kanavani

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

The Legend Of Zelda:
Tri Force Heroes

Arvostelu

Kolme muotisoturia

The Legend of Zelda -sarja jaksaa aina hämmästyttää. Sen puitteissa ei epäröidä kokeilla uusia ideoita ja teemoja, jotka ravisuttelevat ikivihreän legendan fanikuntaa moniin eri suuntiin. Useimmiten ideat osuvat kultasuoneen, toisinaan ne menevät metsään ja aina silloin tällöin ne jättävät suuren hämmennyksen valtaan. The Legend of Zelda: Tri Force Heroesiin pätee ajoittain jokainen kolmesta kuvauksesta, sillä se on lukuisista oivalluksistaan huolimatta välipalamaisin Zelda-kokemus pitkiin aikoihin. Syy tähän on osittain jo pelin perusluonteessa. Linkin uusin 3DS-seikkailu on pienissä erissä pelattavaksi tarkoitettu moninpeli, jonka lähin vertailukohta sarjan historiassa on ihka ensimmäinen Four Swords.

Tri Force Heroes rakentuu lyhyiden luolastokenttien kokoelmasta, jossa puhalletaan yhteen hiileen yhteensä kolmen pelaajan voimin. Yhteishaasteet ovat ajoittain varsin tyydyttäviä ja Zelda-tyyliin nokkelia, mutta pienet palaset luovat yhdessä yllättävän vähäeleisen kokonaiskuvan, joka parsitaan ohimennen kasaan sarjan tähän asti lapsellisimmalla tarinalla. Siinä kolmen Linkiä muistuttavan pojan odotetaan kukistavan paha noita, joka on loihtinut muotitietoisen Hytopia-kuningaskunnan prinsessa Stylan äärimmäisen epätrendikkääseen mustaan kokovartalopukuun. Tähänkö on tultu, Nintendo?

Muodin jalustalle noston myötä Tri Force Heroes panostaa myös erilaisiin asukokonaisuuksiin, jotka parantavat Linkin ja eri tarvikkeiden ominaisuuksia. Kerättävistä ja ostettavista raaka-aineista kehitettäviä asuvalintoja onkin syytä pohtia uuteen kenttäkokonaisuuteen syöksyessään, sillä oikeat valinnat saattavat helpottaa haasteita merkittävästi. Pelin keskeisimmäksi mekaniikaksi silti nousee toisten pelaajien nostelu ja kantaminen, mitä pelissä kutsutaan toteemin rakentamiseksi. Päällekkäin kasautuneet pelaajat voivat hyökätä tai ratkoa pulmia eri korkeuksissa, mikä tuo perinteiseen yläkuvakulmasta kuvattuun toimintaan lisäsyvyyttä. Lisäksi se on erinomainen syy iskeä päälle 3DS-konsolin kolmiulotteinen efekti.

"Suunnitteluratkaisujensa takia Tri Force Heroes onkin 'vain'
ihan mukava  Zelda-moninpeli, joka on nähty parempana ja
monipuolisempana jo aiemmin."

 

Kentät ovat alkuun varsin suoraviivaisia, mutta ne kehittyvät ajan mittaan sokkeloisemmiksi. Alkuun pelaajat saavat samat tarvikkeet, mutta ajan mittaan jokaiselle pelaajalle annetaan oma vastuualue. Joku pommittaa, toinen puhaltaa ilmaruukulla esineitä ja kolmas viskoo vaikkapa mariomaisesti tulipalloja. Yhdistelmille on suunniteltu ihan päteviä pelitilanteita, joissa on myös huomioitava pelaajatoteemin kokoamisjärjestys. Tämä on toisaalta ajoittain yllättävänkin sekavaa, joten kommunikointi pelaajien kesken on elintärkeää. Juuri tässä on Tri Force Heroesin potentiaalinen kompastuskivi riippuen siitä, miten ja kenen kanssa peliä pelaa.

Väärässä peliseurassa Tri Force Heroes voi olla erittäin rasittava ja sekava pelikokemus. Toteemien rakentaminen tai pulmien ratkonta ei suju ilman koordinointia ja ajoituskykyä, mutta verkon yli pelatessa muita pelaajia voi opastaa tai neuvoa lähinnä painelemalla kosketusnäytön kuvapainikkeita. Kolmen pelaajan paikallinen yhteispeli on melkeinpä välttämättömyys, mikä sentään onnistuu jopa yhdellä pelillä varsin näppärästi.

Kaksinpeli ei jostakin kumman syystä luonnistu, vaikka Tri Force Heroesia voi ystävien puutteessa pelata yksinkin.  Sooloilua on tosin hankala suositella, koska kolmen pelaajan ympärille suunniteltujen tilanteiden takia jokaista Linkiä ohjataan erikseen vaihtamalla pelaajan ”sielua” kivipatsaasta toiseen. Touhuun puutuu hyvin nopeasti, sillä toisin kuin mainion Four Swords Adventuresin yksipelissä, jokainen Link on liikutettava tai kannettava itse maaliin asti. Myös ajoitusta vaativat pulmat ovat ajoittain turhan tiukkoja yhdelle pelaajalle.

Suunnitteluratkaisujensa takia Tri Force Heroes onkin "vain" ihan mukava  Zelda-moninpeli, joka on nähty parempana ja monipuolisempana jo aiemmin. Sen parissa vietetyt pelihetket ovat silti Nintendo-tyyliin hauskoja, vaikka ne eivät tällä kertaa tee yhtä suurta vaikutusta kuin maineikkaan sarjan muut luomukset.

 

7/10

 

The Legend of Zelda: Triforce Heroes on varsin mukava moninpeli Zelda-hengessä, mutta sen parissa viihtyminen vaatii samaan huoneeseen kerääntyvää hyvää kaveriporukkaa.

 

 

 

Zeldalandia

Sivut päivitetty 16.8.2023

Kävijälaskuri Counters with Stats

© copyrigh 2012-2023 Kaitsu